Doorgaan naar content

Enterprise architecture

Vertaal de strategische doelen van je onderneming naar de juiste structuur en dan naar de werkvloer. Een team van ervaren enterprise architecten gidst je van framework naar actieplan naar resultaten.

Het juiste kader voor je ambities

Je enterprise architectuur (EA) vormgeven of aanpassen is nooit een doel op zich. Wel is het vaak een uitgelezen middel om je bedrijf klaar te stomen voor nieuwe uitdagingen of om wendbaarheid te creëren in onzekere tijden. Samen brengen we de ideale architectuur in kaart – en dan in de praktijk.

Vaak zien we dat enterprise architectuur ofwel te ingewikkeld, ofwel te vaag, ofwel te concreet is uitgewerkt. Soms is de nieuwe architectuur te sterk een bevestiging van de status quo, of net te veel toekomstgericht, zonder genoeg rekening te houden met de realiteit en de noden vandaag. Dat móet beter.

Met een ervaren team geven we je advies over wat de ideale architectuur is voor je huidige en toekomstige behoeften. Dat doen we aan de hand van een bedrijfsbrede aanpak, maar ook door ons diep in te graven. Het resultaat is een actiegericht verbouwplan dat zich uitstrekt van de fundering tot de nok.

 Want je verbouwt toch ook geen woning zonder plan van een architect?

Een aanpak in vier dimensies

Onze aanpak is persoonlijk, toegewijd en to-the-point. Richting geven aan je enterprise architectuur doen we vanuit de vier essentiële dimensies van je bedrijf: organisatie, proces, informatie en technologie.

Ons weapon of choice is de Prodigo-radar: lees hier alles over de aanpak die je enterprise architectuur in kaart brengt, en daarbij rekening houdt met een onzekere context. Het resultaat is een helder beeld van een complexe realiteit en een hands-on actieplan voor vandaag en morgen.

Een masterplan voor je business en IT-architectuur

Business architectuur en IT-architectuur gaan hand in hand. Meer nog: ze versterken elkaar continu. Samen vormen ze enterprise architectuur (EA). Goed om weten: elk van onze consultants heeft een T-shaped profiel: een brede kennis van EA met expertise in ofwel business of IT-architectuur.

Onze enterprise architecten kan je daardoor gerust beschouwen als de sidekicks van je onderneming. Ervaren rotten die strategisch met je meedenken, zorgen dat de klus geklaard wordt, mee de handen uit de mouwen steken en impact creëren zonder zelf de eindbeslissingen te nemen.


Een enterprise architect nodig?

Een sterk strategisch kader voor wendbaar ICT-beheer

Departement Onderwijs & Vorming, Vlaamse Overheid

lees meer over deze case

Onze klanten

Stoom je organisatie
klaar voor de toekomst

Laat je gegevens achter en we contacteren je voor een gesprek over jouw uitdagingen en ambities.

Liever zelf bellen?
Contacteer Jean Blondeel
business development manager
+32 499 46 81 54

E-mail
info@prodigo.be

01

Organisatie

Samen stemmen we je Enterprise Architectuur af op nieuwe behoeften en ambities. Welke organisatiestructuren zijn het meest geschikt om de nieuwe doelen te realiseren? Welke competenties heb je daar vandaag en morgen voor nodig? En welk type leiderschap en cultuur is cruciaal om te slagen?

02

Proces

Wat zijn de concrete businessbehoeften en hoe vertaal je die in je toekomstige processen? En hoe zorg je ervoor dat die processen efficiënt, effectief, wendbaar en klantgericht zijn? Samen brengen we alle elementen in kaart, waardoor je meer grip krijgt op hoe je onderneming functioneert.

03

Informatie

Wat is het belang van informatie en data om je businessdoelen te realiseren? Hoe creëer je strategische waarde uit informatie, om zo te evolueren naar een data-driven onderneming? Veel vragen, één doel: je informatiearchitectuur voorbereiden op veel big data – en om daar duurzame inzichten uit te halen.

04

Technologie

Welke informatie- en communicatietechnologie kan een hefboom zijn voor jouw ambities? Hoe kan technologie je bedrijfsprocessen ondersteunen? Samen brengen we de meest efficiënte ICT structuur in kaart, met objectief advies over de beste technologieën en applicaties voor jouw noden.