Doorgaan naar content

Strategy consulting

Een schip zonder plan bereikt veel lastiger de haven. Stuur je onderneming meteen de juiste richting uit met een frisse blik van onze consultants. Ambities en uitdagingen vertalen we samen naar een helder strategisch plan waar je meteen mee aan de slag kan.

Bereik sneller je strategische doelen

De strategische uitdagingen van je onderneming zijn niet op één hand te tellen: van nieuwe digitale technologieën tot wijzigende logistieke ketens, nieuwe diensten, wijzigende wetgeving, maatschappelijke evoluties, … Tegelijk zijn ze vaak nauw met elkaar verbonden. Met een geolied team en een geïntegreerde aanpak werken we samen een strategisch masterplan uit dat nieuwe ambities realiseert en oude grenzen verlegt.

Vertaal je missie en visie naar de vloer

Samen gaan we op zoek naar nieuwe mogelijkheden om je bedrijfsstrategie te optimaliseren. Eerst door doelstellingen, mijlpalen en finaliteiten scherp te stellen. Daarna door alle stappen uit te stippelen die je bedrijf daarvoor nog moet zetten. Het resultaat is een concreet en uitvoerbaar plan op middellange en lange termijn, in lijn met je businessdoelen, je waarden en bedrijfscultuur.

Strategische doelen

Je missie en visie vertalen we naar strategische doelstellingen. Wat wil je veranderen? Welke vlaggen wil je planten? En wat moet het eindresultaat zijn? Samen formuleren we doelen die concreet, helder en makkelijk uit te leggen zijn. Zo begrijpt elke medewerker meteen hoe hij of zij kan bijdragen om die te realiseren. Die strategische doelen lijsten we op volgens prioriteit. Tegelijk leggen we vast hoe we de resultaten kunnen meten en beoordelen.

Actieplan

Staan je ambities en doelen op scherp? Dan definiëren we nu alle acties, initiatieven en activiteiten die daarvoor nog vereist zijn in een concreet strategisch plan. Daarbij richten we onze aandacht op elke business unit: van Operations en HR tot Marketing en Sales, IT, Logistiek, … Door deze bedrijfsbrede aanpak, krijgen we vanzelf een beter inzicht in wat de meest bepalende acties zijn om jouw prioritaire doelstellingen sneller te bereiken.

Roadmap

Nu je weet wat je te doen staat, vertalen we alle acties naar een realistische roadmap. Daarbij worden acties zo veel mogelijk opgerold in programma’s en projecten, naargelang prioriteit en onderlinge afhankelijkheid. Ook de draagkracht van je team speelt een belangrijke rol. Tijdens en na de uitvoering monitoren we of de strategie op een effectieve manier wordt gerealiseerd en de resultaten matchen met de doelstellingen.

De Prodigo-touch

Bewezen expertise

Een team van ervaren strategy consultants helpt je actief om de strategische doelen van je bedrijf in kaart te brengen, ze stap voor stap te vertalen en concreet te maken. Dat doen we aan de hand van gespecialiseerde expertise en kennis van diverse frameworks.

Persoonlijke aanpak

Verwacht een persoonlijke en iteratieve aanpak die resultaten oplevert. Via een end-to-end leertraject gaan we aan de slag met de input van management en medewerkers. Zo helpen we je om de beste strategie op poten te zetten, maar ook om ze succesvol te vertalen naar een gedragen visie op de werkvloer.

Complementair team

Wij geloven dat je als onderneming de beste resultaten boekt door de som van de delen te optimaliseren, en niet enkel de individuele delen. Daarom kan je bouwen op een team van complementaire consultants in elk domein van business strategy. Al vanaf dag één zit je rond de tafel met de juiste experten.

Stoom je organisatie
klaar voor de toekomst

Laat je gegevens achter en we contacteren je voor een gesprek over jouw uitdagingen en ambities.

Liever zelf bellen?
Contacteer Jean Blondeel
business development manager
+32 499 46 81 54

E-mail
info@prodigo.be

Onze klanten