Doorgaan naar content

Change management

Mensen en organisaties helpen we om zich vandaag voor te bereiden op de verandering van morgen. Stap voor stap maken we samen de transitie van de huidige naar de gewenste situatie, over verschillende domeinen heen. Dat doen we met een team van toonaangevende experts in change management.

Creëer verandering door verbinding

Een herstructurering, een veranderende markt, nieuwe klantbehoeften of snel evoluerende technologieën: het kan een enorme impact hebben op je organisatie. Alleen organisaties die durven veranderen, kunnen in zo’n gewijzigde context hun concurrentiepositie behouden en verder versterken.

Weten wat er moet veranderen, is niet voldoende. Wat moet het resultaat zijn? Hoe leg je de achterliggende redenen uit aan mensen? Hoe kan je de negatieve gevolgen beperken en de positieve aspecten vergroten? Welke mensen zullen het project dragen? En vooral: hoe meet je de impact?

Wij helpen je organisatie om op die vragen een helder antwoord te formuleren, een plan van aanpak op tafel te leggen, en zo te groeien als organisatie. Het resultaat is een succesvol veranderingstraject, maar ook een nieuwe ‘mindset for change’ die je organisatie ook in de toekomst versterkt.

Change management in elk domein

Change management is een huis met vele kamers. Bovendien strekken de effecten van verandering zich vaak uit over verschillende afdelingen, teams en processen. Door de expertise van vier partners te bundelen, kunnen we jou een maatoplossing aanbieden die je stap voor stap op het juiste spoor zet.

Hoe kunnen we jou helpen?

  • De omslag maken naar een data-driven organisatie

  • Digitale transformatie mee plannen en organiseren

  • Een ICT-implementatie in de juiste richting sturen

  • Een nieuwe bedrijfsstructuur of -strategie doorvoeren

  • Bedrijfsprocessen efficiënter maken door automatisatie

Reken op volledige ondersteuning tijdens een end-to-end leertraject, van businessanalyse tot strategie en communicatie, implementatie, en coaching.

Bouw aan een ‘winning change team’

Het vermogen om te veranderen zit ingebakken in elke mens en organisatie. Toch zijn er ook typische valkuilen. Eén daarvan is dat je organisatie een verandertraject opzet met behulp van externe consultants, zonder dat die kennis ook effectief binnen de organisatie verzeilt. Wij pakken het anders aan.

Ervaren consultants helpen je organisatie om de risico’s te verminderen door richting te geven aan het traject, en je vooral te helpen om de ‘change capacity’ van je organisatie te verbeteren. Dat doen we door nieuwe kennis te verankeren in je onderneming, met veel aandacht voor de menselijke kant.

Wij ondersteunen je door: 

  • Een heldere analyse te maken van de interne en externe context

  • Een plan van aanpak op te maken voor elke fase van de transitie

  • Nieuwe kennis te verankeren en je organisatie sterker te maken

  • Een helder kader te scheppen voor samenwerking tussen stakeholders

  • Coaching en opleidingen voor business leaders te organiseren

Stoom je organisatie
klaar voor de toekomst

Laat je gegevens achter en we contacteren je voor een gesprek over jouw uitdagingen en ambities.

Liever zelf bellen?
Contacteer Jean Blondeel
business development manager
+32 499 46 81 54

E-mail
info@prodigo.be